2015. június 29., hétfő

Vámpírnaplók könyvmaraton #3

a történet, mely előbb létezett, mint a Twilight, mégis utána lett híres


Tudom, hogy mostanában nem a vámpírok azok, akikről a legtöbbet olvasunk. Az ő státuszukat átvették az angyalok és a disztópiák szüleményei. Bevallom, hogy én sem vettem volna a kezembe a könyvet, hiszen sok könyv áll a várólistámon olvasatlanul, de a polcom pakolása közben ráakadtam az eredeti sorozat 4 kötetére, és felbuzdulva nekiálltam.



III. rész – Tombolás / Harag

Elena egy autóbaleset, meg némi vámpírvér segítségével átváltozott. A kezdeti vérszomjában és zavartságában nem tudja eldönteni, hogy ki a barát és ki az ellenség. Ezért megtámadja Stefan, miközben Damont menti. De a helyzet rendeződik egy kiadós alvás segítségével, és minden visszatér a rendes kerékvágásba. Látszólag.
A városban egyre több furcsaság történik, melyeknek nem az eddig gyanús Damon az elkövetője. Az oknyomozó csapat, Stefan, Elena, Meredith, Bonnie és Damon, megfigyelés alatt tartják a kétes egyéneket, azonban sajnos ez nem volt elég, és bekövetkezik a legrosszabb.

~~~

Megéri az első után nem abbahagyni a sorozatot, ha nem másért, legalább ezért a pörgős és végig izgalmas részért. 
Elena már nem volt olyan idegesítő. Próbál megbirkózni új énjével, nem tudja, melyik utat válassza.  Hűséges Stefanhoz, és kéri a testvérek összefogását, de semmilyen hátsó szándék sincs emögött. Megtesz mindent a város megóvásáért az önös érdekeit hátrahagyva igazi hőssé válik. Természetesen ez a tett, csak a háttérben zajlik le.
Stefan bűntudattal küzd, hiszen emberekből táplálkozott. Diétára áll vissza, de így a felbőszült városlakók célpontjává válik.
Damont végre a jó oldaláról is megismerhettük. Képes csapatban dolgozni, és nem csak a feje után ment Elena hajkurászásában.

A mellékszereplőkről változó véleményt alkottam. Míg Matt sokat gyengült, mivel képtelen feldolgozni Elena megjelenését, addig a szétszórt Bonnie végre összeszedte magát. Makacsul hisz abba, hogy Elena nem halt meg, és végre meri használni a képességeit. Meredith pedig az elején egy kicsit furcsán viselkedett, de ezt megmagyarázva újra visszatért régi önmagához.

De mi is az a Másik Erő, ami után kutatnak, és ami felforgatja a várost?
Egy nagyon erős, és tökéletes rejtekhellyel rendelkező lény, aki Elenával kapcsolatos eseményeken lép közbe. A bosszúvágy hajtja, mert ki is lehetne más, mint Katherine, a Salvatore tesók régi szerelme. Kedve szerint rángatja a bábukat, ő rendezte el, hogy a fivérek idejöjjenek, ő állt a megmagyarázhatatlan események mögött. Gyerekesen viselkedik, de ugyan mit is tehetne egy ifjúkorban átváltozott lány? Nem volt ideje felnőni, ott ragadt abban a korban, de az évek azonban teltek. Emellett azonban megvadult tigris módjára akar végezni velük egytől egyig.

A befejezés:
Akár egy trilógia lezárásának is tekinthető, mivel nincs függővége. Elena önfeláldozó tettével megmentette a várost és a benne lakó embereket. A Salvatore tesók kibékülnek, minden visszatér a rendes kerékvágásba.

És az eredeti sorozatnak még van egy utolsó, bejező kötete. Várom a nagy durranást, bár Katherint nem lehet felülmúlni. Vagy mégis?


Holnap tervek szerint jövök az utolsó résszel is. Amely lezárja az első maratonomat.
Addig is maradok,

Babó Buca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése