2015. június 30., kedd

Vámpírnaplók könyvmaraton - összességében


Az elején lassan indul be, főleg a szerelmi vívódás áll a középpontban. Azonban a harmadik és a negyedik rész már igazán pörgősre sikerült a maga értelmében.

A főszereplők képesek fejlődni. Ezalatt én Elenát és Damont értem. A mással alig törődő libából igazi hőssé válik, aki még a szerelmet is képe feláldozni másokért. Damon pedig az ösztönvámpírból a sötét oldalával tisztában lévő ám ember közeli lett. A nőcsábász jellemvonását végig megtartotta, amely levett a lábamról.

Stefan végig konstans személyiség apróbb kilengésekkel. A hűség példaképe, bár egy kicsit néha túlzásba viszi, de amúgy aranyosan szerethető.
A mellékszereplők még az elején nem teljesen kidolgozottak, de a részek alatt nem mélyen rétegesek, hanem inkább sokszínűek. Van közöttük jószívű expasi, szeleburdi és komoly barátnő, tahó évfolyamtárs, irigy rivális és még sokan mások.

A rendesen kidolgozott gonoszok megfelelő háttértörténettel, és elegendő bosszúvággyal vannak megáldva, hogy szívtelen gyilkosokká váljanak. Kettőjük közül Klaus volt az erősebb a hosszab élet és a tapasztalat miatt, de Katherine sem marad el nagyon utána.

Nekem tetszett a hibáival együtt és nem bántam meg, hogy újraolvastam őket. Az ideális vámpírok nálam soha sem a csillámló Twilight-széria szereplői lesznek, hanem a Salvatore tesók a maguk erősségükkel és gyengeségükkel.


Hogy kinek ajánlom?
Nem tudnám megmondani, hogy kinek tetszene, és kinek nem. A könyv hátulján lévő korhatárt én sem tartottam be, hiszen 14 évesen olvastam először, és nem éreztem magam fiatalnak hozzá.
Aki szereti a vámpíros könyveket, melyek egy kis középiskolai élettel vannak fűszerezve az nyugodtan vegye a kezébe, és ne tegye le az első hajtépésnél.


Ezennel is hivatalosan véget ért az első könyvmaratonom. Remélem érdekesnek találtátok.
Most átállok végre nyári olvasó/író üzemmódba. Majd jelentkezem.
Addig is maradok,
Babó Buca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése