2015. augusztus 7., péntek

Könyvmoly Tag

Borikánál akadtam rá erre a TAG-re, és gondoltam, kitöltöm, hogy jobban megismerjetek. Nem szeretnék senkit sem kihívni, hiszen már annyian megcsináltátok, hogy követni se tudom.


1) Hogy találsz új olvasnivalókat?
Ez nagyon változó. Van, amikor csak végignézem édesanyám könyvespolcát, és akkor akadok rá gyöngyszemekre, de legtöbbször véletlenül bukkanok rájuk. Főleg amióta rendszeresen molyolok, többször megesett már velem, hogy valahol felbukkant egy borító mikromnyi képe, de már az felkeltette az érdeklődésemet.

2) Miért kezdtél el olvasni?
Már kiskoromban nagyon érdekeltek a betűk kanyarulatai. Itthon rengeteg könyvünk van, ezért nem kellet sok idő, hogy kezembe vegyek egyet. Mindig is imádtam a meséket, és a könyvek segítségével még mélyebbre merülhettem bennük.

3) Hogy változott az ízlésed az elmúlt évek során?
Kezdetben csak és kizárólag Böszörményi Gyulát és Jane Austent voltam hajlandó olvasni. Furcsán is néztek rám ötödikben, hogy olvastam a Büszkeség és balítéletet. Mára ez csak bővült. Nyitottabb vagyok a történelmi romantikus és a fantasyn kívül másra is, de a nagy kedvenceim még mindig onnan vannak.

4) Milyen gyakran veszel könyveket?
Ez igen változó. Vannak olyan szakaszok az évben, amikor annyit veszek, hogy éppenhogycsak haza tudom hozni őket. Ez a nagyon nagy akciók időszakára igaz. De vannak olyan hónapok, amikor egyet sem.

5) Hogyan reagálsz, ha nem tetszik egy könyv vége?



6) Meg szoktad lesni a könyv végét?
Nem, bár néha véletlenül kinyílik ott, és akkor nagy önmegtartóztatás kell hozz, hogy ne kukkantsak bele. Szeretem végigizgulni. Bár egyre kifejezetten emlékszem: A Gyűrűk Urába belelapoztam Gandalf miatt.

7) Puha borító vagy kemény kötés?
Régebben nagyon nem szerettem a puhakötést, most viszont már egyáltalán nem zavarnak, hiszen egyre jobb minőségűek.

8) Hol és mikor olvasol a legszívesebben?
Bárhol és bármikor. A legforgalmasabb helyen is képes vagyok előkapni egy könyvet, és belemélyedni, hiszen mindig van nálam legalább egy.

9) Mik azok a hülye apróságok, amik a legjobban kiborítanak egy könyvben?
Pont, vessző, vagy egyszerűen a helyesírási hibák. Ha már egyszer kiadták azt a könyvet, akkor legyen már ilyen téren hibátlan.

10) Mi az, amivel azonnal rabul ejt egy könyv?
Könyve válogatja. Legtöbbször már egy jóképű hímegyed is elég hozzá, de a helyszín, illetve a téma is rendesen magába tud szippantani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése