2016. január 1., péntek

Évnyitó 2016 - Összegzés és kitekintés

Szóljon a fanfár, harsogjon a trombita, peregjen a dob és szóljon az ének! Ha mindez kész van, akkor üdvözlök mindenkit a 2016-os év első napján. Igen, jól hallotta a nemes lelkű olvasóközönség, ez is eljött, és itt is fog maradni még 365 napig, hogy aztán ugyanilyen könnyes, vagy kevésbé érzelgős búcsú közepette elhagyja köreinket.

Először is jöjjön egy kis visszatekintés a tavalyi évre.
Mivel tavaly májusban kezdtem el igazán blogolni a hirtelen felszabadult temérdek szabadidőmnek hála, így igazából csak ismételni tudom magamat, melyet már többször megtettem. De üsse kő, most lesz ez utoljára terítéken, és ígérem, senkinek sem fogja megfeküdni a gyomrát.
Szalagavató, szerenád, érettségi. Röviden így tudnám összefoglalni az év első, és számomra mozgalmasabb részét. Aztán a szünet, a majdnem egyetem, a kórház, az olvasás és a blog töltötte ki a mindennapjaimat. Bár nemigazán mozogtam emberek között, mégis ezzel a bloggal és a moly segítségével valahogy kapcsolatot tudtam tartani a külvilággal. Ez mentett meg sokszor a becsavarodástól. Köszönöm nektek.


És most a blog életéről.
Felkerült fejezetek száma: 7
Az elején nagyon belelendültem, aztán hagytam az egészet. Az élet közbeszólt, és fontosabb dolgaim is voltak a képernyő bámulásán kívül. De jó visszajelzéseket kapott.

Elolvasott könyvek száma: 63
Ez még tartalmazza a középiskolás kötelező olvasmányokat, melyekkel párhuzamosan nemigazán szerettem mást olvasni, azokat viszont egytől egyig. Meg vagyok elégedve magammal, hiszen év elején egy 15+1-es listát állítottam fel magamnak, amelyet rendesen túlszárnyaltam. Olvastam sok jó könyvet, melyek közül páran be is kerültek a kedvencek közé. Böszörményi Gyula ismételten nem hazudtolta meg magát.

Megírt értékelések száma: 37
Megérthető a különbség, hiszen nem év elejétől vezetem az olvasmányaimat blogos formában.

Beszerzett könyvek száma: 52
Ez aztán mennyiség. Erre járt a könyvtündér, vagy minimum könyvfáról szüreteltem. Sosem kapok/veszek ennyit, de variaetas delectat. Ez a módszer arra, hogyan fogyjunk ki a polcunkból, mert nálam ez volt a helyzet.

Pár apróság:
1. Kedvenc könyv, ami nem egy sorozat része: A könyvtolvaj
2. Kedvenc könyv, ami egy sorozat része: Most komolyan választanom kell? Csak azért is többet sorolok ide. Leányrablás Budapesten, Csontszüret, A csábítás kilenc szabálya, Scarlet
3. Legjobban várt tavaly megjelent könyv: A Rudnay gyilkosságok
4. Legnagyobb meglepetés: A Cimmeria titka. Nem is gondoltam volna sohase rólam, hogy tetszhet egy thriller is
5. Legnagyobb csalódás: disztópa, mint műfaj. Bár lehet, hogy nem a megfelelő könyveknek álltam neki. Idén ezt valahogy orvosolnom kell.

2016-os tervek:
Jó sokat, lehetőleg az összes könyvet elolvasni a polcomról. Van olyan, amit már elég régóta görgetek magam előtt, de az újakat se hanyagolhatom el.
Ezek mellett a szüleim polcáról szemezgetetteknek is neki kéne állnom. Erre egy jó módszert találtam ki. Tizenkét címet rejtettem egy dobozkába, amiből havonta kihúzok egyet, amit abban a hónapban teljesítenem kel . Talán ez elég motiváció.
Januárban teljesítendő: Ernest Hemingway - Az öreg halász és a tenger
Kifejezetten nem csatlakoztam semmilyen nagyobb volumenű várólistacsökkentésre, csak a saját céljaim lebegnek a szemem előtt. Mégpedig befejezni az Angyalit, és az Ördögit megalkotni.
Kevesebb új könyvre csábulni, mert ez gyakran megesik velem. Inkább a régi kiszemelteknek nekimenni.

Minden kedves olvasómnak olvasmányokban gazdag boldog új évet kívánok!

Babó Buca

4 megjegyzés:

  1. Boldog új évet Neked is, és kívánom, hogy sikerüljön megvalósítani a 2016-os célkitűzéseidet! (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) Én is remélem, hogy sikerülni fognak, amilyen minimalista terveket tűztem ki :)

      Törlés
  2. Boldog Új évet kívánunk Neked is! :)
    Jó sok olvasással és írással! :)

    VálaszTörlés