2016. június 30., csütörtök

Havi zárás – Június 2016

A nyár első hónapja több eseménnyel telt el, mint arra számítottam. Az időjárás sem kedvezett északi énemnek, ezért a napsütéses órákban kénytelen voltam a szoba hűsébe vonulni, és ott olvasni. Megkezdődött a rendszeres rehabilitációm, így délelőttjeim nagy részét felépülésemnek szenteltem. Elhagytam a mankót, és már hosszabb távokra is indultam, ezalatt az otthon-buszmegálló-szanatórium távolságot értem. Már sokkal biztosabban állok a lábamon, de azért még van hova fejlődnöm.
Sikeresen lezajlott a blog születésnapja, illetve a hozzá kapcsolódó nyereményjáték. Mint már azt az eredményhirdető bejegyzésben is említettem, örömmel vettem észre, hogy ennyien jelentkeztetek. Tudom, hogy a kis blogok által szervezettek népszerűségnek örvendenek, mert nagyobb az esély, de nem gondoltam volna, hogy ez tényleges vonzerő lehet.
Emellett egy kisebb zűr is színesítette hétköznapjaimat, de minden rosszban van valami jó. Házvezetői tapasztalatokat szerzek, ami majd jó lesz a későbbiekben. Kiderült az is, hogy jó a szervezőkészségem.
Nem vagyok nagy focirajongó, de a magyarok EB meccseit azért néztem. Bevackoltam magam a tévé elé, és onnan buzdítottam a fiúkat.
Idén sem sikerült kijutnom a Könyvhétre, de legalább nem is áztam meg.

Júniusi olvasmányok: (2622 oldal)
Sem a bödönössel, sem a német olvasmánnyal nem sikerült úgy haladnom, ahogy szerettem volna. Míg az előzőt egyszerűen félreraktam, mert egyszerűen taszított mind a stílusa, mind a szereplői, addig a másikra időm nem volt. De attól függetlenül egész szépen haladtam. Ehhez a félórás buszutak is hozzájárultak, na meg az aprócska szüneteim a kezelések között.
   
- Rachel Hartman: Seraphina (Seraphina 1.)
- Böszörményi Gyula: Beretva és tőr (Ambrózy báró esetei 2.)
- Mary E. Pearson: Az árulás szíve (A Fennmaradottak krónikái 2.)
- Norbert Winney: Sárkányok, farkasok és almák 
- Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu (Második Atlantisz 2.)
- Cassandra Clare - Sarah Rees Brennan: Az Árnyvadász Akadémia (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 1.)
Kedvenc könyv:  Beretva és tőr
Kedvenc szereplő: Ambrózy Richárd és Aengus
Legnagyobb csalódás: Vavyan Fable

Júliusi tervezet:
- Naomi Novik: Rengeteg
- Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője (Második Atlantisz 3.)
- Suzanne Collins: Az éhezők viadala (Az éhezők viadala trilógia 1.)
- Jules Verne: Kétévi vakáció
Szeretném befejezni a Nagy, nyári olvasmánylista kihívásomat, hogy utána újabb tucat könyvet hódítsak meg. A bödönöshöz pedig választottam inkább, és nem húztam, de tudtam, hogy benne van. Még nem olvastam Vernétől, 

Beszerzések:
  • InstaVers
    Nem vagyok valami nagy versolvasó, de úgy gondoltam, hogy ennek adok egy esélyt. A kortárs irodalommal ugyanis nem foglalkoztunk magyaron, az Ungarndeutsch versek pedig híresek a minőségükről. 
  • Böszörményi Gyula: Beretva és tőr
    Az Amrózy báró esetei című könyvsorozathoz megjelent kisregény méltó társa a nagytestvéreinek. Meglepődtem, mikor megláttam a bejelentést, és ezzel együtt örültem is, mert Böszörményi regényből sosem tudnak nekem eleget adni.
  • On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
    Az írónő legújabb regénye, az Apa, randizhatok egy lovaggal meggyőzött arról, hogy szeretnék tőle még olvasni. Első könyve azonban hagyott maga után kérdéseket, melyek válaszait remélem ebből megtudhatom.
  • Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
    Kisasszonyos történet vámpírokkal, ígéretesnek hangzik. Már egy ideje szemeztem vele a bolt polcán. Fél év után még mindig ott porosodott a hibás példány, és nem tudtam otthagyni.
  • Kendall Kulper: A tenger boszorkánya
    Új-Zéland és boszorkányok. Érdekes párosítás, de mindenképpen kíváncsi voltam rá. Már külföldi booktubeereknél is láttam és ott megtetszett. 
  • Norbert Winney: Sárkányok, farkasok és almák
    Teljesen tévútra vezettek megint a művésznevek, mert ismét egy magyar író könyvéről van szó. A Sárkánycsalogató után vágytam egy újabb mesére, melyet ezzel meg is kaptam.
  • Kaland és Mese körkép 2016
    Ajándékkönyvnek ne nézd a tartalmát. Bár jobban örültem volna a Klasszi körképnek, mert ebből már úgy érzem, kinőttem. De amikor megláttam a tartalmát, mindez elszállt a fejemből.
Mára ennyi lettem volna. Mindenkinek fesztiválokban és olvasmányokban gazdag júliust kívánok! 
Maradok továbbra is
Babó Buca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése