2016. szeptember 20., kedd

Férjfogás tíz lépésben | Sarah MacLean

Tavaly Sarah MacLean A csábítás kilenc szabálya bombát robbantott. Először találkoztam benne ugyanis a női bujaság rejtelmeivel, és azóta is ehhez hasonlítok minden ilyen könyvet. A sorozat a Raltson testvérek szerelmi életét mesélni el, ugyanis mindhármuknak meg vannak a maguk nehézségei. A hódítás tíz szabályában Nicholas St. John két szép kék szeme kerül a középpontba, illetve egy magabiztos nőszemély, aki akaratlanul is az ujjai köré csavarja őt.

Magyar megjelenés éve: 2014
Könyvmolyképző Kiadó
romantikus
négy csillag
Amióta a népszerű női magazinban megjelent a hír, hogy Lord Nicholas St. John még a facér férfiak táborát gyarapítja, azóta folyamatosan üldözi őt az összes előkelő hajadon hölgy.
Egy időre elutazik, hogy megszabaduljon tőlük, ám ekkor nagy igyekezetében éppen kinek az útjába keveredik? Egy önálló és határozott nő elé, aki ugyanakkor a leggyönyörűbb is, akit valaha látott.
Lady Isabel Townsend egy léhűtő szerencsejátékos nemes lánya. Túl sok titkot őriz, a pénznek viszont valójában nagyon is híján van. Bár már hozzászokott ahhoz, hogy gondot viseljen magára, apja halála miatt ezúttal segítségre szorul: meg kell védenie a kisöccsét megillető jogokat. A jóképű és tájékozott Lord Nicholas megoldást jelenthetne minden problémájára.
Ám a ladynek roppant elővigyázatosnak kell lennie, kerülnie kell minden meggondolatlanságot – például, hogy piszkosul, szenvedélyesen beleszeressen valakibe. 

Kellemesen pikáns, karakterekben és mondanivalóban bővelkedő történet, melyben a cselekmény előrehaladásának legalább akkora szerepe van, mint a szerelmi szálnak. Az arcpirító jelenetek csak fűszerként szolgálnak a kor kimért, de pont ezért szerethető szokásvilágához. Nekem legalábbis ezért tetszik annyira MacLean kisasszony stílusa. Keveri a modern felfogásvilágot a korhangulattal úgy, hogy mindez hihetőnek tűnik. Biztosan éltek hasonlóan botrányos hölgyek-urak, de csekély számuk miatt ne maradtak fent az utókornak.

Történetünk szerint…
Lady Isabel egyedül vezeti a szülői házat és neveli szeretett öccsét. Édesapja Londonban tartózkodása miatt szabad kezet kapott, így mindent megtesz, hogy jobb életet biztosítson a menekülő lányoknak. A messzi Skóciában ugyanis ő üzemelteti a titokzatos Minerva-házat, melynek létezéséről mindenki tud, pontos helyét azonban csak az, akinek segítségre van szüksége. A világ elől elbújó és csak mások szolgálatában élő grófkisasszonyt azonban megmenti egy idegen, akinek segítsége nem is jöhetett volna jobbkor. A valaha csillogó birtok renoválásra szorul, ehhez azonban hiányzik az anyagi fedezet. Nicholas St. John történetesen ért az antik szobrokhoz, melyből sok található a kastélyban. A londoni hölgyek köréből menekülni vágyó uraság küldetését szünetelve a hölgy segítségére siet. Azonnal rokonszenveznek egymással, melyből egy se veled se nélküled kapcsolat bontja ki szárnyait.

Helyszínként egy skóciai grófi rezidenciát kapunk, mely már látott szebb napokat. A tető ereszt, a kerítés lyukas, ám nincs, aki megjavítaná őket. Az ott élő lányok ezeken kívül azonban mindenhez értenek. Főznek, mosnak, takarítanak származástól függetlenül. Nevelőnői és lovászi munkát is ugyanolyan kedvvel csinálják. A birtok a maga függetlenségében elég csendesnek mondható, nagyon elüt az első rész csillogó londoni légkörétől, de éppen ez teszi olyan meghitté a hangulatot. A társasági élet és így a szereplők is lekorlátozódnak egy minimumra, ezért a főhőspáros között dől el minden.
Az egész regény a Gyöngyök és perelinek című újság tíz leckéjére épül, mely azt hivatott a lelkes olvasóközönségnek közreadni, hogyan is lehet lordot fogni férjnek. A lista élén természetesen Lord Nicholas áll, kinek sármja egész Londonban ismeretes. Ám akkor sem szabad csalódni, ha nem sikerül őt becserkészni, hiszen rajta kívül is vannak még urak a környéken. Mindehhez csak követni kell a leckéket, vagy legalábbis a szabadon értelmezett verziójukat, mert nem mindig válik be a szabályszerűség. Az a legfontosabb, hogy önmagát adja a hölgy és a bevált praktikák mértékkel való használata eredményhez vezet.

Lady Isabel Reddich azonban akárhogy erőlteti magát, spontán döntései nem éppen a legjobbak. Gyerekkori trauma miatt a fejébe vette, hogy önzetlenül fogja szolgálni a ház lakóit. Karakteres, magabiztos egy nőszemély, aki nem fél semmitől. Mindent magának kell megoldania, ezért alakul ki nála a férfiakra jellemző tettrekészség. Nadrágban futkos fel-alá, legbelül azonban megmaradt megmentésre váró hercegnőnek. Hiába keményítette ki magát, mégis nőből van. Nem akar szerelembe esni, nem akar semmit sem a férfiaktól, ezért mindenkit ellök magától. Kívülről egy kicsit őrültnek tűnhet a viselkedése, de köszöni szépen, nincsen szüksége felvigyázókra. Független, erős amazon, aki hadvezér módjára irányítja a házat. A megszokott képlete azonban felborulni látszik, mikor Lord Nicholas belép a kapun. Hiába próbálja ellökni magától, bipoláris érzései egyre inkább összekuszálják őket. Jót tett Isabelnek a változás, csinossá és igazi nővé tették, aki nem csak szolgál, hanem ki is szolgálják.
A többi hölgy csak nevet illetve bizonyos feladatkört kapott. Mindegyiküket sérelem érte férfiúi vonalról, és tőlük szökve kezdtek új életet itt. Sok port nem kavartak, csak a párosukat szerették volna a háttérből irányítva összeboronálni. Egyedül Georgia, a szökött hercegkisasszonyból lett nevelőnő tűnt ki a tömegből, de őt sem áldották meg jellemvonásokkal.

A nő feje újra kikandikált a tető szélén.– Ne feledje, hogy a hang felfelé száll, mylord! Vigyázzon a nyelvére!– Ezer bocsánat – kiáltott fel egy túlzóan mély meghajlással. – Nem vagyok hozzászokva, hogy tetőn mászkáló hölgyekkel társalogjak. A helyzetnek megfelelő etikett valahogy kiment a fejemből.
A Raltson ikrek híresek a vonzerejükről. Miután a botrányos Gabriel elkelt, szem Nickre szegeződött, akiből visszafogottabb jelleme miatt igazi mintaférj válhatna. Sokkal megfontoltabb, európai utazásai kitágították világnézetét. A hadseregbe is beállt, ahol nyomozó képességét kamatoztatva a legjobbá fejlődött. Ez azonban azzal is járt, hogy életét kockára téve végezte feladatait. Közel keletről visszatérve azonban felhagyott minden ilyen tevékenységgel és a művészetnek szentelte életét. Anyjuk korai szökése nála is rányomta a bélyeget a nőkhöz való viszonyára, de a török szerető tette be a kaput igazán. Nem szeretne még egyszer elárulva lenni, ezért kerüli a hölgymentési akciókat. Meglepően határozott, érzékiségben nem marad el bátyja mögött. Vadász és védekező ösztöne uralja lényét, mely az idővel sem fakul meg. Sorozatos félreértések teszik izgalmassá a kapcsolatukat. Szereti a kisgyerekeket, azonnal atyai pártfogása alá vonja a tíz éves James Reddich grófot. Megtanítja nyakkendőt kötni, mint férfi a férfival beszélgetnek Isabelről. Ezért is tartottam mókásnak a kis lurkót. Saját pici válla mögé sorakoztatja fel a védelme alatt álló nőket, és foggal-körömmel harcol értük.

Összességében
Kevésbé volt érzéki, mint az első rész, de ez betudható a jellemeknek is. Nicholast, a jófiút is sikerült megkedvelnem és végig szurkoltam, hogy összejöjjenek. Mert helyenként engem is elbizonytalanított a cselekmény íve, hát még Isabelt.

Hogy kinek ajánlom?
A sorozatot bátran ajánlom azoknak, akik szeretik a kosztümök mögé bújtatott túlfűtött hangulatot.

Ti olvastátok már?
Nektek hogy tetszett?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése