2016. december 1., csütörtök

Havi zárás – November 2016


Őszi gyerekként imádom a hűvös időt. Bár engem is el tud kedvetleníteni egy ködös reggelre ébredés, de mégis próbálom megtalálni benne a pozitívumot. Például ilyenkor van a születésnapom, melyet idén utazással és kórházi váróteremben üléssel töltöttem, de legalább nem kellett az egyetemen ücsörögnöm. Nem mintha amúgy is annyi órám van. Húsz éves lettem, ami megfelelő ünneplést igényelt volna, ha a következő két napon nem számonkérésekkel örvendeztetnek meg minket. Így megmaradt tanulással szorgos időszaknak. Az volt az utolsó tanszékes hét, így a FIRMÁIMtól és a tanszéktől megkaptam az ajándékként ide illő nótát. Leírhatatlan érzés volt előttük állni és tudni azt, hogy tényleg ők a második családom.
Sűrű időszakon vagyok túl, de még keményebb áll előttem. Letudtam minden követelményt, ami bALEKká váláshoz szükséges. A Zh-kat, a szóbelit, a vizsgát és a feladatokat. FIRMÁIM tartották bennem a lelket, mert képes vagyok idő előtt elcsüggedni. Miután összeszedem magam, csak azért is próbálok maximálisan teljesíteni, addig a pontig viszont el kell jutni. Kiálltam a próbát, így már nekem is van hőn áhított aliasom. Még meg kell szoknom az új nevemet, amely egyre jobban tetszik. Olyan kis aranyos lett. #Gumimaci
Az olvasási teljesítményem viszont elég siralmasan néz ki. Végre végeztem a szakkönyvek tömegével, azonban minden szabadidőmet lekötötte a bALEKfeladatommal és a prezentációkkal kapcsolatos minden teendő. Mivel gyalog járok iskolába, így az az idő is kiesik. Nem baj, majd vizsgaidőszakban. Akkor úgyis minden mást csinál az ember a tanulás mellett és helyett. Remélem hamar végzek a vizsgáimmal, nem akarom az utolsó pillanatra hagyni őket.

Novemberben ezekkel küzdöttem meg: (920 oldal-siralmas)
- Michael Bloss – Dietmar Ernst – Joachim Häcker – Nadine Eil: Von der Subprime-Krise zur Finanzkrise
- Ferry Stocker: Zahltag
- Molnár Ferenc: A kékszemű
- Rysa Walker: Timebound – Időcsapda

Decemberi ambicióim:
Befejezni az idén elkezdett könyveket, mert nem akarok magam előtt görgetni őket. Illene a Brooklynt, A másik ént is. Az előbbihez nagy kedvet érzek, de az utóbbihoz semmit sem. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő.

~~~

Beszerzések:


Szülinapos hónapnak köszönhetően kaptam egy párat, mert mi mást kérhettem volna. Így a meglepetésen kívül, melynek mindig nagyon örülök, ezeket kértem:

  • J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
    Megtörtént a csoda, lett egy olyan Harry Potter kötetem is, ami megjelenés környékén került hozzám. Mert az előzőek jóval később szereztem be és olvastam el őket. Legnagyobb meglepetésemre a kiadás méretben tökéletesen passzol a többihez, pedig külföldön az terjesztették, hogy direkt más lett a méret. Így még ennek is külön örültem. Még nem néztem bele, kerültem minden spoilert, de tudom, ha egyszer nekiülök, akkor nem lehet majd kivenni a kezemből.
  • Helen Halstead: Mr. és Mrs. Darcy
    Mikor megláttam, hogy újabb austeni tovább gondolás kerül a magyar könyvpiacra, azonnal a „mindenképpen kell”-lista élére ugrott. Sosem tudom megunni Darcy és Elisabeth történetét, és már igazán fűlik a fogam egy jó folytatáshoz. 

Colm Tóibín: Brooklyn
Idén jelent meg a történetét feldolgozó film, melyet annyira meg akartam nézni a moziban, de sehol sem vetítették a környéken.


Idén nem két mankóval jutottam el a Győri Könyvszalonra. Mindig jó érzés könyvszerető emberek társaságában lézengeni a standok előtt és böngészni a legújabb kínálatot. Nem készültem nagy listával, csak reménykedni tudtam, hogy az aznap frissen megjelent könyvet kihozza a Könyvmolyképző. Rutinos könyvzsákmányolóként már külön táskával készültem, mert tudtam, hogy a műanyag szatyor nem bírja sokáig. Főleg akkor nem, ha a német testvérvárosok által felajánlott művek között kutat az ember. Ilyenkor annyira tudok örülni annak, hogy tudok németül.
  • Julianne Donaldson: Blackmoore 
    Edenbrooke az idei év nagy kedvence volt nálam. És bár ez nem az előző folytatása, mégis hasonló lelkesedéssel vártam. Sikerült az utolsó példányra lecsapnom, ami után nem lehetett a mosolyt letörölni az arcomról.
  • Kerstin Gier: Für jede Lösung ein Problem
    Amint megláttam a polcon, azonnal levettem a szépséget. Még Németországban gondolkoztam el azon, hogy eredetiben is szeretnék tőle olvasni, de aztán a Freund könyv felé billent a mérleg.
  • Jodi Picoult: Die Wahrheit meines Vaters
    Jó tapasztalataimból kiindulva ezt sem hagyhattam ott, bár nem hallottam a magyar nyelvű változatáról sem. 
  • Franz Kafka: Der Prozeß
    Mert kellett egy klasszikus is, vagy mert késő délután ez volt még az, amit ismertem.
  • Petra Durst-Benning: Die Liebe des Kartographen
    És végül egy számomra ismeretlent hoztam el, mert megtetszett fülszövege alapján. Történelem, egy térképész szerelme, aki titkokat rejteget. Jó kis történetnek ígérkezik.
Novák Natália - Tama Zétény: Csigamász
Szánom-bánom, hogy nem tudtam elmenni a könyv bemutatójára, pedig még sokat se kellett volna hozzá utazni. De a szerzőpáros, akiket van szerencsém személyesen is ismerni, megajándékozott egyel. 


Örülök, hogy még mindig velem tartotok!
Nemsokára újra jövök, hiszen közeleg a második gyertya meggyújtásának ideje.
Addig is maradok,
Réka a. Babó Buca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése